• home
  • home
  • home
  • home
  • home

Peko

Peko


Biografie Peko - Art
Peko is in 1956 geboren te Utrecht. Na een 8-jarige grafische opleiding te Utrecht is Peko 24 jaar bij de Nederlandse omroep NOS/NOB als fotograaf werkzaam geweest. Hij heeft diverse exposities in zowel binnen- als buitenland op zijn naam staan. Zo zijn er veel publicaties in verschillende media geweest evenals voor o.a. kalenders voor multinational bedrijven en bij zo goed als alle omroepen.

Geïnspireerd door verschillende bekende Nederlandse beeldende kunstenaars waarmee hij bevriend is, is hij als autodidact zelf succesvol aan het schilderen gegaan. Peko schildert voornamelijk grote schilderijen in vrolijke kleuren, kleurige, kleurrijke combinatiefantasie-figuren en "koeien in de olie" met zeer dikke verflijnen. Het is een feest om er naar te kijken en u ontdekt steeds meer verschillende fantasie-figuren die in- en door elkaar aanwezig zijn. Hoewel alles volledig eigen fantasie is, zou men de stijl waarin Peko schildert, kunnen plaatsen in de stijl van cobra-stijl.

Peko's favoriete Nederlandse moderne kunstschilders en beeldend kunstenaars zijn: Karel Appel, Constant, Asger Jorn,  Gerriet Postma, Fabian, Lucebert, Jan te Wierik, Herman Brood, Maureen Knobben, Jacob Kanbier, en Corneille.

Peko is lid van: De Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK)

Zijn werk hangt onder ander in: S.S.R., Stichting Studiecentrum Rechtspleging Zutphen, gemeente Lochem, ProRail en voor de organisatie Taste of Art, toprestaurant de Ballonnerie een exclusief schilderij waarvan de afbeelding in gebruik is als kunst onderbord door Peko.