• home
  • home
  • home
  • home
  • home

Magdaleen Ronner

Magdaleen Ronner


Magdaleen Ronner schildert al vele jaren. Wat haar raakt wordt zichtbaar in haar werk. Emoties kunnen worden opgeroepen door de natuur, actuele gebeurtenissen in de wereld of door persoonlijke ervaringen. De emotie bepaalt welke kleuren er op het doek komen. Met penseel of paletmes brengt Magdaleen het innerlijke gevoel over op het doek. Al werkend ontstaat de compositie die past bij het oorspronkelijke gevoel.

Expeditie compositie

Schilderen is een expeditie naar een compositie, die start met een idee in de vorm van een gevoel. Waar en wanneer de tocht eindigt, staat in het werk van Magdaleen niet van te voren vast. Hierdoor bestaat het werk van Magdaleen uit vele lagen verf, die letterlijk en figuurlijk diepte geven. Het resultaat is daarom verrassend, ook voor de kijker. Die heeft een eigen expeditie: zijn of haar betekenis geven aan het doek. Of het gewoon mooi vinden, dat mag ook.

Profiel

Magdaleen Ronner heeft in Brabant, Zeeland en – tegenwoordig – in Overijssel verschillende cursussen tekenen en schilderen gevolgd. De eerste jaren stonden in het teken van techniek. Ze leerde werken met houtskool, aquarel, olieverf en acrylverf. Naarmate ze de techniek beter beheerste, ontstond er ruimte voor een persoonlijke toets. Die is nu volop in haar werk aanwezig

 


schilderkunst
Bloemen
Techniek Acryl op doek
Afmeting 70 x 70 cm
Bestel nr MR 1335
Stad in de avond
Techniek Acryl op doek
Afmeting 70 x 70 cm
Bestel nr MR 1339
Moeras
Techniek Acryl op doek
Afmeting 70 x 70 cm
Bestel nr MR 1351